top of page
Search

חמישה טיפים מנצחים לעיצוב הבית

כל הזמן שואלים אותי איך אפשר בכמה צעדים פשוטים לשדרג את חלל הבית? בפוסט אפרט כמה צעדים קלים לעשות את זה:


1. שילוב צבעים בחלל:

לצורך שילוב נכון והרמוני של הצבעים בחלל מומלץ להשתמש בנוסחה שתסייע בבחירת האיבזור, הריהוט, הריצוף, גוון הקירות והשילוב ביניהם.

  • 70% מהחלל יהיו בצבע אחד נייטראלי –לבן, אפור, בז', שמנת על גווניהם ויכול להתבטא למשל בצבע הריצוף, צבע הקירות, הריהוט המרכזי כמו ספה, שולחן, וילונות וכדומה

  • · 20% מהחלל מורכבים מצבע אחד בעל נוכחות חזקה יותר לדוגמה גוונים של כחול, ירוק, ורוד. ישולב בצבע הכורסאות, טקסטיל, כסאות, קיר כוח וכדומה.

  • · 10% מהחלל מורכבים מצבע נועז יותר שיקפיץ את שאר הגוונים והחלל לדוגמה צהוב, אדום, כתום וכדומה, ישולבו באמצעות בקססוריז, כריות, תמונות, צמחיה וכדומה


דוגמא לשילוב צבעים לפי הנוסחה אפשר למצוא למשל בתמונה מטה. כאשר ה 70% בחלל מורכבים מגוונים אפורים, 20% גוונים כחולים ו- 10% גוונים צהובים


עיצוב: דנה רובינסון פרידמן, צילום: דנה סטמפלר עשהאל


2. שילוב צמחיה בחלל· פרחים וצמחים טבעיים: עציצים ירוקים שמיועדים לגידול ביתי, זרי פרחים צבעוניים בסלון, במטבח אפשר לשלב בשאר החדרים בבית. אפילו בחדרי האמבטיה יש צמחים שאוהבים את הלחות. אפשר לגדל גם צמחי תבלין בעציץ ואז נהנים גם מהיופי והריח וגם ממאכלים מושקעים.

פרחים וצמחים מלאכותיים: שילוב של פרחים וצמחים מלאכותיים איכותיים בבית מקפיץ את האוירה ומתאים גם למי שלא אוהב את ההתעסקות עם פרחים אמיתיים. אפשר גם לשלב בבית צמחים משני הסוגים.


עיצוב: דנה רובינסון פרידמן, צילום: רותם פריפר


3. טקסטיל

·שילוב שטיחים, וילונות, כריות, מפות ומצעים. כיום יש מגוון של בדים טבעיים, סינטטיים, מעורבים במגוון צבעים וטקסטורות שמאפשרים את יצירת האווירה הרצויה מבלי להיכנס לתהליכים מורכבים ויקרים. בדים קלים לתחזוקה, בעלי מרקמים מיוחדים ובקשת צבעים רחבה.

בתמונה: שדרוג חדר שינה באמצעות הוספת פריטי טקסטיל – וילון, כריות וכיסוי מיטה, צביעת קיר גב המיטה ושילוב אקססוריז


עיצוב: דנה רובינסון פרידמן, צילום: רותם פריפר


4. עיצוב חדרי ילדים

  • ·חשוב לשתף גם את הילד בתהליך התכנון והביצוע. כדאי לתת לילדים משימות הכנה בשיתוף עם ההורים להגדרת הצרכים והחלומות שלהם, צבעים, תחביבים וכדומה.

  • לוודא התאמת נגישות ומתן עצמאות לילד בשימוש בחדר.

  • לאפשר התאמה של החדר לתהליך הגדילה וההתבגרות של הילד גם בעתיד.


עיצוב: דנה רובינסון פרידמן, צילום: רותם פריפר


5. פינת עבודה ביתית

  • מיקום - בהתאם לצרכים ולמקום בבית, להגדיר ולייחד אותה מהסביבה עם עיצוב שונה, צבע קיר שונה וכד'. ·תכננו פתחים נסתרים לכבלים, נקודות חשמל וכדומה.

  • סטיילינג ועיצוב - חשוב לייצר סביבת עבודה נעימה בצבעים שישתלבו עם הסביבה, לשלב פריטי אקססוריז, צמחים, מפיצי ריח וכדומה.

  • אחסון – כדאי לשלב קופסאות אחסון מעוצבות, מדפים ומגירות.

  • תאורה – שילוב תאורה פונקציונלית. כדאי למקם את הפינה ליד החלון, אם לא אפשרי אז להקפיד שיהיו מספר נקודות תאורה בחדר.




8 views0 comments

Comentarios


bottom of page